Opširnije

Željeznička Infrastruktura Crne Gore ugostila kinesku delegaciju, predstavnike kompanije POLY GROUP

 

Danas je Željeznička Infrastruktura Crne Gore imala priliku i čast da ugosti kinesku delegaciju, predstavnike kompanije POLY GROUP, koja je lider na svjetskom tržištu za poslovne investicije, civilnu trgovinu i biznis.

Delegacija u sastavu : DAI NING, potpredsjednik kompanije i saradnici  ZANG DUNGANG, XU TINGYU, ZHAO DI i  MU YUSHI,  je u svom predstavljanju izrazila posebno interesovanje za infrastrukturne  projekte na željezničkoj infrastrukturi u Crnoj Gori i u regionu.

Kompanija Poly Group ima dugu tradiciju u oblasti infrastrukturnih projekata i ovom prilikom su prezentovali svoja dostignuća iz oblasti željezničkog saobraćaja i projekte koje su širom svijeta uspješno realizovali.

Goste je u ime Željezničke Infrastrukture Crne Gore primio Izvršni Direktor  Milan Čolaković. U svom izlaganju G-din Čolaković je rekao da Željeznička infrastruktura  Crne Gore intezivno radi na realizaciji investicionih projekata čiji je osnovni cilj povećanje sigurnosti i bezbjednosti željezničkog saobraćaja, zatim povećanje kapaciteta infrastrukture, smanjenje vremena putovanja, odnosno povećanje brzine vozova. Kroz pomenute parametre bi se dobilo da naš željeznički sistem spremnije i kvalitetnije vrši konekciju roba i putnika  sa koridorom X, izlaskom na Luku Bar  kao i povezivanjem sa susjednom Albanijom. U svom izlaganju Izvršni direktor je u kratkim crtama ukazao na mogućnost investiranja u buduću prugu Pljevlja-BijeloPolje-Berane-granica sa Kosovom kao i prugu Nikšić-Bileća-Čapljina.

Posjeta Gospode iz kompanije Poly Group  i iskustva koja su sa nama podijelili za nas su dragocjena naročito ako znamo da ŽICG ima u planu  veliki broj  projekata koji su i investiciono i tehnološki veoma zahtjevni.