Opširnije

Delegacija željezničkih društava Crne Gore sa predstavnicima ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore posjetila sajam željezničke tehnologije INNOTRANS koji se održao od 23-26. septembra 2014.godine u Berlinu

 

Izvršni Direktor Željezničke Infrastrukture Crne Gore Milan Čolaković i  Pomoćnik Izvršnog Direktora Milovan Strunjaš su na najvećem sajmu željezničke tehnologije u svijetu, INNOTRANS u Berlinu prisustvovali predstavljanju najvećih kompanija koje se bave projektovanjem i proizvodnjom novih željezničkih vozila, modernizacijom, remontom i održavanjem željezničkih i građevinskih mašina kao i primjenom novih tehnologija i digitalizacijom željezničkih sistema.

Ovoj manifestaciji je predhodio sastanak generalnih i izvršnih direktora 42 željezničke uprave iz cijelog svijeta.

Željeznički saobraćaj doživljava veliki napredak u svijetu i ulaganje u željezničku infrastrukturu je prepoznato kao potreba i prioritet transpotrnih alternativa.

Na sajmu je osim prezentacija i predstavljanja kompanija i njihovih proizvodnih programa upriličen niz sastanaka i razgovora kako bi se razmijenila mišljenja i iskustva u cilju unapređenja stanja na željezničkoj infrastrukturi.

 

Delegacija ŽICG je posjetila štandove velikih proizvođača željezničkih voznih sredstava kao i opreme za održavanje željezničke infrastrukture PLASSER&THEURER, SIEMENS, ALSTOM, BOMBARDIER, GETZNER, GEISMAR, i drugih renomiranih kompanija iz ove oblasti.    

Željeznička Infrastruktura Crne Gore želi da poboljša stanje željezničke infrastrukture primjenjujući nove tehnologije te tako poveća stepen bezbjednosti željezničkog sistema i u tom smislu posjeta sajmu tehnike u Berlinu je bila dragocjena.