Opširnije

Demanti na tekst objavljen na portalu "Vijesti" od 16.februara 2015.godine

 

Foto: Čitalac Vijesti Autor: Vijesti online

Čitalac "Vijesti" poslao je fotografiju na kojoj se vidi da je na pružnom prelazu u podgoričkom naselju Zagorič podignuta rampa dok voz prolazi.

Kako je naveo, voz je prošao oko 16.30 časova.

"Voz je srećom usporio maksimalno jer da nije došlo bi do nesreće vjerovatno. Preglednost je slaba, a rampa je bila podignuta i prije nego što je voz naišao", naveo je čitalac "Vijesti".

                                                              

                                                         PORTAL VIJESTI

                                           N/P GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK

 

PREDMET: Demanti na tekst objavljen na Vašem portalu 16.februara 2015.godine

 

Poštovani,

Po Zakonu o medijima Sl.list RCG br. 51/02, Član 26. 27. i 28. pravo na ispravku ima svako pravno i fizičko lice koje smatra da je data pogrešna informacija u objavljenom programskom sadržaju. Svojim argumentima pobijamo i ispravljamo navode objavljene na Vašem portalu  16.februara 2015.godine,* Opet zakazala rampa na pružnom prelazu u Zagoriču*, stoga Vas molimo na ispravku kako slijedi:

Putni prelaz Zagorič je 16.februara 2015.godine od 6,30h do 19,30h bio u kvaru. Procedurom propisanom članom 36. Saobraćajnog Pravilnika 2, mašinovođa voza br.45100 /predmet Vašeg teksta/, je dobio nalog br.1 kojim se propisuje procedura u slučaju kvara putnog prelaza. Procedura zahtijeva od mašinovođe voza  da u slučaju kvara putnom prelazu ispred istog stane i nakon što  se uvjeri da na putnom prelazu nema drumskih vozila i pješaka,  oprezno nastavi vožnju.

Odgovorno tvrdimo da je mašinovođa pomenutog voza posjedovao dokumentaciju koja ga obavezuje na proceduru i da je istu ispoštovao. Fotografija koju ste objavili pokazuje voz koji prelazi preko putnog prelaza i nikako ne može biti dokaz da nije ispoštovana zakonska procedura i tako narušena bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Svojim neargumentovanim pisanjem narušavate ugled naše kompanije i  unosite nemir u javnost Crne Gore,  te Vas ovim putem molimo da prije objavljivanja ovakvih sadržaja kontaktirate Željezničku Infrastukturu Crne Gore i dobijete istinitu i argumentovanu informaciju.