Opširnije

Kineska kompanija *China Civil Engineering Construction Corporation*CCECC izvodi radove rekonstrukcije kolosjeka na dionici pruge Kolašin-Kos.

 

Kineska kompanija *China Civil Engineering Construction Corporation*CCECC  izvodi radove rekonstrukcije kolosjeka na dionici pruge Kolašin-Kos.

Projekat obuhvata rekonstrukciju 9,86 km otvorene pruge, gdje se planira sanacija i zamjena gornjeg stroja sa elektro opremom i staničnih kolosjeka u stanici Kos u dužini od 2,4 km, koja podrazumijeva sanaciju i zamjenu postojećih djelova kolosjeka i skretnica sa elektro opremom.

U planiranoj dinamici za izvođenje pomenutih radova ŽICG svakodnevno odobrava korišćenje termina za izvođenje radova od 11.25h do 17.00 h.

Kako se izvođač radova „CCECC“ obratio zahtjevom za dodatne termine zbog izvođenja radova na donjem stroju, ŽICG je uz saglasnost prevoznika omogućila produženje vremena za okončanje istih.

S obzirom na to da se radi o specifičnim radovima koji se moraju izvršiti u kontinuitetu i činjenice da izvođač radova nije mogao predvidjeti tačno vrijeme trajanja istih, ŽICG je u dogovoru sa ŽPCG organizovala supstituciju  prevoza putnika za vrijeme izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na dionici pruge Kolašin-Kos, pristupilo se planiranoj organizaciji prevoza putnika, i to:

  • brzi voz br. 433 koji saobraća na relaciji Beograd-Bar čeka u stanici Mojkovac od 9:03h /Prevoz putnika je organizovan autobusima za Podgoricu/.
  • lokalni voz br 6103 koji saobraća na relaciji Bijelo Polje-Podgorica čeka u stanici Mojkovac od 9:39h /Prevoz putnika je organizovan autobusima za Podgoricu/.
  • brzi voz br. 430 koji saobraća na relaciji Bar-Beograd čeka u stanici Mojkovac putnike koje ŽICG autobusima prevozi iz Podgorice, kako bi nastavili putovanje za Beograd./ Prevoz putnika je organizovan autobusima iz Podgorice do Mojkovca/.

 

Kako izvođač nije mogao predvidjeti trajanje izvođenja radova zbog njihove specifičnosti, postavljena organizacija prevoza putnika ostaje na snazi do okončanja istih.

Uspostavljanje željezničkog saobraćaja na dionici Kolašin – Kos se očekuje oko 16:00h.

 

Željeznička Infrastruktura Crne Gore AD – Podgorica