Opširnije

Evropska Unija opredijelila 2 miliona EUR-a bespovratne pomoći za projekte Željezničke infrastrukture Crne Gore

Danas je u Stokholmu na sastanku Upravnog odbora Zapadnobalkanskog investicijskog okvira /WBIF/, kao podršku razvoju crnogorske željezničke infrastrukture, Evropska Unija opredijelila 2 miliona EUR-a bespovratne pomoći.

Željeznička infrastruktura Crne Gore će od ovih 2 miliona  EUR-a izraditi Glavni projekat i reviziju istog, za sanaciju klizišta *Ratac*, kao i modernizaciju signalno-sigurnosnih uređaja u stanicama na sjevernom dijelu pruge, od Podgorice do Bijelog Polja.

U ŽICG je u toku realizacija projekata  tehničke podrške i izrade Glavnih projekata za zamjenu signalno - sigurnosnog sistema u stanicama Golubovci, Zeta, Virpazar, Sutomore i Bar i njihovo uvezivanje u centralni uređaj, telekomandu.

Takođe,  kandidovanom aplikacijom, uradili smo Glavni projekat zamjene signalno - sigurnosnog sistema u stanici Podgorica.

ŽICG posvećeno radi na realizaciji već odobrenih projekata i na pripremi novih prijedloga projekata koji će omogućiti nova bespovratna sredstva Evropske Unije usmjerena na dalje usvajanje evropskih standarda, koji se odnose na tehnološka i bezjedonosna dostignuća.

 

ŠEF KABINETA

Mirjana Vujović