Opširnije

ŽELJEZNIČKA INFRASTRUKTURA CRNE GORE JE POTPISALA UGOVOR SA KOMPANIJOM *IRD ITALIJA* ZA NADZOR NAD PROJEKTOM IZVOĐENJA RADOVA NA SANACIJI ŠEST KOSINA NA DIONICI LUTOVO-BRATONOŽIĆI

Željeznička infrastruktura Crne Gore AD – Podgorica  je 26. septembra 2017.godine potpisala ugovor za nadzor nad projektom *Sanacija šest kosina* sa italijanskom kompanijom IRD, koja će pratiti izradu Glavnog projekta i izvođenje radova na projektu rehabilitacije šest velikih kosina koje se nalaze na dionici Lutovo - Bratonožići na pruzi Vrbnica – Bar.

Ugovor je ispred Željezničke infrastrukture Crne Gore potpisao Izvršni direktor Milan Čolaković, dok je za kompaniju IRD ugovor potpisala Linda Timberlini, ovlašćeni potpisnik konzorcijuma IRD.

Ugovor za izvođenje radova na sanaciji šest kosina  ŽICG je potpisala je 21.septembra 2017. god sa konzorcijumom koji predvodi kompanija EURO-ASFALT iz Bosne i Hercegovine. Vrijednost ovog veoma značajnog projekta za ŽICG je  4.287.200,62 eura. Po Ugovoru rok za  završetak radova je dvadeset  mjeseci, od kojih je šest mjeseci planiran za izradu Glavnog projekta, dva mjeseca za reviziju i dvanaest mjeseci za izvođenje radova.