Opširnije

Šesta Biznis konferencija Transport i logistika (TIL) jugoistočne Evrope i dunavskog regiona

Šesta Biznis konferencija Transport i logistika (TIL) jugoistočne Evrope i dunavskog regiona  održala se, 27. marta 2019. godine u Sava centru u Beogradu, uz pokroviteljstvo Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije. Na konferenciji je učestvovalo preko 400 učesnika, koji čine donosioci odluka vodećih kompanija iz ključnih industrija i svih vidova saobraćaja, uključujući drumski, željeznički, vazdušni, vodeni, intermodalni transport, logistiku.

Od strane domaće i međunarodne stručne, poslovne javnosti i medija,  TIL je ocenjen i priznat kao izuzetan poslovni skup, visokog standarda i kvaliteta organizacije, koji povezuje sve relevantne učesnike tržišta transporta i logistike, pruža sve aktuelne informacije, podstiče primjenu savremenih tržišnih strategija i osigurava okruženje za individulane poslovne izazove i interese.

Pored visokih predstavnika državnih institucija i strukovnih udruženja iz Jugoistočne Evrope, EU, Turske, Rusije, Kine, međunarodnih stručnjaka, konsultanata, finansijskih institucija, osiguravajućih društava i medija, Željeznička infrastruktura Crne Gore AD – Podgorica je bila poslovni učesnik 6. Biznis konferencije TIL 2019 koja je kreirana kao mesto okupljanja lidera iz oblasti transporta i logistike. Delegaciju ispred Željezničke infrastrukture Crne Gore AD - Podgorica je predvodio prof.dr Safet Kalač, predsjednik Odbora direktora u ŽICG.

Gospodin Kalač je u nekoliko paralenih cjelina (Panel diskusije, B2B sastanci, Okrugli sto, itd) govorio u Panelu 1 na temu: „Transportna infrastruktura Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona“, Moderator: Prof. dr Slobodan Aćimović, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Na okruglom stolu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije je bilo domaćin okruglog stola “Izgradnja železničkih i drumskih koridora – efekti investicija na unapređenje teretnog transporta, Prof.dr Safet Kalač je upoznao učesnike o aktuelnim temama,  efektima ulaganja u željezničku infrastrukturu i daljim pravcima razvoja infrastrukture.

Na biznis sastancima predstavnici  ŽICG su održali 4 poslovna sastanka, i to sa predstavnicima firmi: SŽ –Tovarni promet, doo Slovenačke željeznice, Cards Print, Infrastruktura željeznica Srbije ad i DB inženjering consulting.

TIL 2019 je tradicionalno završen svečanom dodjelom nagrada Brand Leader Award.

Gospodin Kalač je primio nagradu  Brand Leader Award 2019.

Nagrada Brand Leader Award se dodjeljuje na osnovu niza standardizovanih kriterijuma koji podrazumijevaju profesionalnost, inovativnost i visok stepen tržišne prepoznatljivosti. Nagrada se dodeljuje deset godina u cilju afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, pojedinaca i medija koji kontiniuranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapredjuju tržište, te daju izvanredan doprinos u popularizaciji privrednog potencijala i kreiranja konkuretnog tržišnog imidža Regiona.